Wegenbelasting.net

Bereken gratis uw wegenbelasting tarief

Autoschade

Het kan iedere bestuurder overkomen: een steentje tegen het glas tijdens het rijden of een inbraak waarbij een autoruit gehavend wordt. Een beschadiging aan een autoruit is altijd lastig, maar hoeft niet in alle gevallen tot een echte vervanging van een nieuwe autoruit te leiden. Een specialist kan een beschadiging in eerste instantie altijd repareren. Is de schade zodanig groot aan uw voorruit bijvoorbeeld (groter dan een muntstuk van 2 euro), bevindt het zich precies in uw gezichtsveld of valt deze echt niet meer te repareren? In deze gevallen zal de voorruit vervangen moeten worden. Een beschadigde zijruit moet te allen tijde vervangen worden, omdat deze uit gehard glas bestaat dat meteen versplintert bij beschadiging. Dat geldt ook voor de achterruit.

Maar dat hoeft u niet altijd zelf te betalen. Als u een uitgebreide WA-verzekering (zoals WA-plus, WA-extra, WA-mini casco of WA-top) heeft, een beperkt casco of All Risk met een standaard eigen risico, dan neemt een autospecialist het volledige eigen risico voor zijn rekening met een maximaal bedrag tot ongeveer € 150,00. Daarbij wordt door een goede vakspecialist vaak uw schade-afhandeling met uw verzekeringsmaatschappij uit handen genomen, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Hoeveel mooier wilt u het nog hebben? In andere woorden: het vervangen van uw voorruit is dan voor u geheel kosteloos!

Autoruitschade

Onze wegen liggen vol met steentjes en andere rommel die door de banden van onze voorgangers op onze ruiten terecht kunnen komen. U rijdt, hoort een tik en yes er zit een pit in uw voorruit. Ook inbraken zorgen ervoor dat er jaarlijks vele autoruiten sneuvelen. Een kapotte autoruit kan dus iedereen overkomen, ook zonder uw eigen schuld.

Soms is de schade zodanig groot dat een ruit direct vervangen dient te worden. In andere gevallen gaat het slechts om een ster in uw voorruit die makkelijk gerepareerd kan worden. Hoe klein een ster ook mag zijn; doorrijden met een sterretje in uw ruit kan nare gevolgen hebben voor u en kan u uiteindelijk veel geld kosten en voor onveilige situaties op de weg zorgen.

Het is dus verstandig om deze direct te laten repareren. Een ster in uw voorruit kan namelijk door temperatuurverschillen tot een scheur leiden. Voorkom een onveilige situatie en laat de ster direct repareren. Een garage of specialist helpt u daar graag mee. Meestal kost dat alleen een belletje of meldt u zich aan via de website van de garage. Dat is dan in enkele klikken zo eenvoudig geregeld.

Als u een goede garage uitkiest, dan kunt u ervan op aan dat bekwame medewerkers uw ruit repareren of deze vervangen op een snelle en vakkundige manier en vaak ook nog eens op locatie. Dat kan bij u thuis zijn of bijvoorbeeld op uw werk. Als u een uitgebreide WA-verzekering heeft wordt vaak de reparatie door uw verzekering vergoed. En u profiteert ook nog eens van een levenslange garantie die voor alle merken geldt.

Voorruit vervangen

Een simpel steentje op de weg kan er al voor zorgen dat deze door uw voorganger tegen uw voorruit aan geslingerd kan worden, met als gevolg: een ster in uw voorruit. Maar geen paniek, dit hoeft niet altijd tot vervanging van een geheel nieuwe voorruit te leiden. Bij sterreparatie wordt er doorgaans gebruik van het hars-injectiesysteem. Deze beproefde methode van ruit reparatie voorkomt doorscheuren van uw voorruit onder alle weersomstandigheden.

Pas als het echt niet anders kan, wordt de gehele ruit vervangen. Is het sterretje groter dan een muntstuk van twee euro? Zit de beschadiging precies in uw gezichtsveld tijdens het rijden? Is de beschadiging dusdanig groot door bijvoorbeeld een ongeluk? In deze gevallen zal de voorruit vervangen moeten worden. Als reparatie van uw voorruit met hars-injectie niet meer mogelijk is, kunt u ook bij een garage terecht voor vervanging van uw voorruit. Soms wordt er op een optimale en vakkundige manier de kapotte ruit vervangen voor een geheel nieuwe ruit van originele fabriekskwaliteit autoglas in combinatie met kwalitatieve verlijmingsmaterialen. Zo weet u zeker dat uw dezelfde kwaliteit terugkrijgt als voorheen en weer veilig de weg op kunt. Als u een uitgebreide WA-verzekering heeft, kunt u vaak rekenen op gratis de sterren in uw voorruit of vervanging van de gehele voorruit. Ook als u een eigen risico heeft.

Kwaliteit en garantie

Als u een ster in uw voorruit heeft of uw achterruit of zijruit gerepareerd of vervangen moet worden, dan doet een goede garage of specialist er doorgaans van alles aan om u zo snel en professioneel mogelijk te helpen. En dat is goed verklaarbaar, want het is logisch dat een ruit een belangrijk onderdeel is van uw auto. Zonder dat kunt u immers niet meer autorijden. Professionele behandeling en levenslange garantie
Een ster in uw voorruit wordt in het algemeen door middel van de UV-hars injectie methode gerepareerd, zodat de ruit niet verder uitscheurt of barst. Als er gebruik wordt gemaakt van goede lijm en systeem, dan bent u verzekerd bent van een hechte en lijmverbinding. Maar er zijn natuurlijk ook nog andere methodes. Bovendien zit er op zo een reparatie vaak een levenslange garantie op eventuele fabricage- en montagefouten. En met wat geluk heeft er verder geen omkijken er meer naar want wordt de schade afhandeling rechtstreeks geregeld voor u.

Waarom een ster repareren?

Het kan ons allemaal overkomen, een sterretje of scheur in onze voorruit. Directe reparatie is verstandig, want voordat u het weet kan een ster leiden tot een onherstelbare breuk. Maar dat niet alleen, lees hieronder de andere redenen waarom een snelle reparatie nodig is.

Voorkom dat een ster of scheur barst
Blijf niet rondrijden met een beschadigde voorruit. Als het buiten bijvoorbeeld warm is en u zet uw airconditioning aan, dan kan door de temperatuurverschillen een klein sterretje zodanig uitscheuren dat deze niet meer te repareren valt. Wanneer dit gebeurt tijdens het rijden, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Gelukkig kunt u dit voorkomen, want sterren of scheuren in uw ruiten zijn namelijk vrij gemakkelijk te repareren.

Bespaar tijd en geld
Behalve uw veiligheid, kunt u veel tijd en geld besparen als u er op tijd bij bent. U kunt het u makkelijk indenken, een sterretje repareren is sneller en goedkoper dan een hele voorruit vervangen. Bovendien kan een garage of specialist veel gevallen zonder kosten uw ruit herstellen. Zeker als u een uitgebreide WA-verzekering met goede dekking heeft.

APK-keuring
Bovenstaande argumenten zijn natuurlijk al redenen genoeg om zo snel mogelijk een ster of scheur te laten repareren, maar wat vaak vergeten wordt is de APK-keuring. Houd er rekening mee dat ruitschade ervoor kan zorgen dat uw auto niet APK wordt goedgekeurd. Indien een sterretje in de voorruit in het gezichtsveld van de bestuurder zit en groter is dan twintig millimeter, loopt u de kans dat uw auto niet APK wordt goedgekeurd.

Bekijk uw APK-vervaldatum met uw kenteken

Hoe wordt een ster gerepareerd?

Sommige garages bieden de service aan om op locatie te komen om u te helpen. Dat doet niet iedereen, maar het is een slim idee om dit vooraf te vragen. Wacht in ieder geval niet met het laten repareren van een ster in de ruit en laat deze direct herstellen. Als u er snel bij bent dan hoeft een volledige ruit vaak niet vervangen te worden. En bovendien voorkomt u zo verdere uitscheuring, hogere kosten of gevaarlijke situaties op de weg.

Vaak kan een ster onzichtbaar gerepareerd worden met onze geavanceerde hars-injectiemethode. Hierbij wordt vloeibare hars in het sterretje gespoten, die uitgehard wordt met behulp van UV-licht. Het eindresultaat is een ruit die even sterk is als voor de schade en het sterretje zelf is nauwelijks of geheel niet meer zichtbaar.

Reparatie van uw voorruit wordt in de meeste gevallen compleet vergoed door uw bovendien ontvangt u op de reparatie levenslange garantie. Mocht u ruitschade hebben, aarzel dan niet langer om hulp in te schakelen en een garage te contacteren.