wegenbelasting berekenen
 
 
  AUTO MOTOR BESTELAUTO CAMPER VRACHTWAGEN BUS
 
 
Wegenbelasting 2019 personenauto
Provincie:
Gewichtsklasse*:
* Massa ledig gewicht

Wegenbelasting ophalen via kenteken


Wegenbelasting voor personenauto’s

In onze rekenmodule kunt u zien wat u voor een auto moet betalen aan wegenbelasting. Deze belasting kunt u per kwartaal of jaar betalen en de hoogte van het bedrag is afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren staan hieronder nader toegelicht.

Bereken wegenbelasting personenauto

De wet bepaalt dat een motorvoertuig met 3 of meer wielen waarin personen (max. 8 personen) mee worden vervoerd en niet voldoen aan eisen zoals ze vallen onder een van de andere categoriën, behoren tot personenauto’s. Voor een personenauto dient u wegenbelasting (ookwel motorrijtuigenbelasting) te betalen. De hoogte is afhankelijk van de onderstaande factoren.

Gewicht

Het gewicht van uw auto bepaalt in welke gewichtsklasse u valt en afhankelijk van de gewichtsklasse betaalt u een tarief. De gewichtsklassen lopen van 0 kg tot 5050 kg en vanaf 550 kg valt u voor elke extra 100 kg in een nieuwe gewichtsklasse.

Provincie

De wegenbelasting bestaat uit twee delen namelijk een rijksdeel en een provinciaal deel. Het rijksdeel is voor elke provincie gelijk en elke provincie bepaald voor zichzelf (binnen de gestelde kaders die zijn opgesteld door Den Haag) wat de hoogte is van het provinciale deel. Dit heet het provinciale opcenten.

Soort brandstof

Het soort brandstof bepaalt mede de hoogte van de wegenbelasting. Voor auto’s die rijden op diesel moet meer wegenbelasting worden betaald dan auto’s die rijden op benzine. Voor bepaalde zuinige auto’s is er vrijstelling of een gereduceerd tarief.


 
 
 
Pagina's

Wegenbelasting op kenteken
APK datum op kenteken
Auto
Motor
Bestelauto
Kampeerauto
Vrachtauto
Bus
Wegenbelasting 2019
Wijziging na koop of verkoop
Wijziging adres,naam,rekeningnr
Wegenbelasting en leaseauto's
Links

Belastingdienst.nl
Anwb.nl
CBS.nl
Meer handige links...
Over ons

Contact
Privacy
Disclaimer
Cookies
  © wegenbelasting.net